Kardamom (Cardamom)
Gyűjtési módszer: gőz-desztillációs eljárással
Aroma leírása: fűszeres, gyümölcsös, meleg, balzsamos
Elsődleges előnyök
- Az egyik legízesebb esszenciális olajnak tartott kardamom számtalan használati móddal és jótékony hatással kecsegtet.
- Sokoldalú ételízesítő, amelyet világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez, elsősorban őrölt formában, hogy a magokban rejlő olaj és intenzív aroma kiteljesedhessen.
- Üdítő, mentás és gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
- A kardamom kínálta számos előny közé tartozik az is, hogy egy-egy kiadós étkezés után enyhíti a teltségérzetet, ami miatt kifejezetten nagyra becsült fűszernek számít.
- A kardamom párologtatva tisztítja a légutakat és pozitív kedélyállapotba hoz.
Használati módok
- Párologtasson kardamomolajat párologtató készüléke segítségével, ha kitisztult fejjel szeretné látni a dolgokat, és a mindent elárasztó nyugalom és oldottság érzésére vágyik.
- Keverje a kardamomolajat frakcionált kókuszolajjal az akár masszázs formájában is remek, hűsítő felfrissülésért.
- Cseppentsen belőle fürdőjébe, ha nyugtató és pihentető érzésre vágyik.
- Adjon kardamomolajat kenyerekhez, smoothie-khoz, húsokhoz és salátákhoz, hogy intenzívebb ízélményt érjen el.
- Kardamommag helyett használjon kardamomolajat, hogy még intenzívebb ízhatást érjen el sós-fűszeres jellegű ételei elkészítésekor.
Figyelmeztetés
Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.