Bazsalikom

TISZTA ESSZENCIÁLIS OLAJ – Ocimum basalicum | 15 ml

Az árvacsalánfélék családjába tartozó bazsalikom egy rendkívül hasznos gyógynövény és közkedvelt fűszernövény is. Friss, fűszeres ízt ad a húsoknak, valamint tészta- és előételeknek. Akár az ételbe főzi, akár díszítőelemként használja, a bazsalikom garantáltan új színt visz ételei ízvilágába. Ez azonban még nem minden! A belőle nyert meleg, fűszeres és gyógynövényes esszenciális olaj a konyhán kívül is számos előnyt tartogat! A bazsalikom esszenciális olajjal nyugtató és központosító hatást válthat ki, a halántékon és a tarkón alkalmazva pedig akár a feszültségérzetet is képes csökkenteni.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Bazsalikom (Basil)

Gyűjtési módszer: gőz-desztillációs eljárással

Aroma leírása: meleg, fűszeres, gyógynövényes

Elsődleges előnyök:

  • Sokoldalú ételízesítő, amelyet világszerte számos fogás elkészítéséhez előszeretettel használnak.
  • Rendkívül intenzív aromát és ízt kölcsönöz az ételnek, aminek köszönhetően akár egy csepp is elég belőle, hogy bámulatos hatást érjünk el.
  • Gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
  • Segít a megnyugvásban és a központosításban, valamint hozzájárul a bőr tiszta, egyenletes és egészséges tónusának megőrzéséhez.

Használati módok

  • Adjon belőle kedvenc olasz ételeihez a frissítő, fűszeres ízhatásért.
  • Kombinálja muskátli és vadnarancs esszenciális olajokkal egy felemelő, aromatikus masszázsélményért.
  • Ha egy sós-fűszeres jellegű ételt szárított bazsalikommal ízesítene, használjon helyette bazsalikom esszenciális olajat az intenzívebb ízhatásért.
  • Használja a bazsalikomolajat olyan saláták, levesek vagy húsok és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez, amelyekhez illik az olaj földes, fűszeres aromája.
  • Adjon egy csepp bazsalikomolajat salátaöntetekhez vagy szószokhoz; hintsen meg vele egy frissen sült kenyeret vagy utolsó simításként egy előételt.

Figyelmeztetés

Helyileg: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajával.